Select your Top Menu from wp menus

Devizul de cheltuieli pentru alegerile din 6 septembrie, pe ordinea de zi a CEC

Chestiunea cu privire la aprobarea devizului de cheltuieli pentru organizarea și desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate din 6 septembrie 2019 a fost inclusă pe ordinea de zi a ședinței Comisiei Electorale Centrale de marți, 18 iunie.

Solicitată de IPN, președinta Comisiei, Alina Russu, a spus că la CEC a parvenit decretul cu privire la dizolvarea Parlamentului și stabilirea alegerilor parlamentare anticipate pentru data de 6 septembrie, semnat pe 9 iunie de către Pavel Filip.

Potrivit Alinei Russu, dat fiind faptul că alegerile se organizează din bani publici, prima acțiune pe care o întreprinde CEC este elaborarea devizului de cheltuieli. Odată aprobat de Comisie, acesta este remis Guvernului. În cazul în care va fi susținere bugetară, vor fi stabilite acțiunile ulterioare –aprobarea programului calendaristic, constituirea organelor electorale, stabilirea perioadei de înregistrare a concurenților electorali etc.

Întrebată despre cât ar putea costa scrutinul anticipat, Alina Russu a menționat că orientativ este vorba de aceeași sumă care a fost cheltuită pentru alegerile parlamentare din 24 februarie. Pentru desfășurarea scrutinului parlamentar din februarie s-au alocat 110 milioane de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/devizul-de-cheltuieli-pentru-alegerile-din-6-septembrie-pe-ordinea-de-zi-a-cec/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19