Select your Top Menu from wp menus

Deţinuţi cu venele tăiate la Penitenciarul din Bălţi.

Doi deţinuţi din Penitenciarul numărul 11 din Bălţi şi-au tăiat venele în semn de protest faţă de condiţiile precare din puşcărie. Condamnaţii solicită o întrevedere cu presa, scrie jurnal.md.
Potrivit sursei citate deţinuţii au trimis imagini video în care roagă echipa Jurnal TV să meargă în penitenciar, pentru a vedea cum sunt trataţi. În amiaza zilei instituţia a solicitat Departametnului Instituţii Penitenciare o întrevedere cu deţinuţii,
În după-amiaza zilei DIP a plasat pe site-ul său un comunicat în care anunţă că fiecare dintre cei doi deţinuţi figurează în câte o anchetă. Respectiv suplimentar permisiunii Departamentului, pentru a beneficia de o întrevedere cu aceştia, este nevoie de autorizaţia instanţelor de judecată în procedura cărora se află dosarele.
Comunicatul mai spune că deţinuţii s-au manifestat agresiv din motiv că, administraţia penitenciarului nu a permis transmiterea unui colet cu un conţinut dubios. În acesta era un recipient de 2 litri cu un praf alb şi un tub cu pastile, fără careva certificate de provenienţă şi calitate.