Select your Top Menu from wp menus

Detalii referitor la amnistia migrațională

Administrația prezidențială de la Chișinău atenționează că au mai rămas două săptămâni în care persoanele care au regimul de ședere depășit, dar se află încă pe teritoriul rus își pot legaliza șederea. Totodată, după 15 martie, cetățenii moldovenii aflați în Republica Moldova, cărora li se ridică interdicția de intrare în Federația Rusă, își vor putea verifica statutul accesând pagina de internet: services.fms.gov.ru. Detaliile au fost prezentate marți, 7 martie, în cadrul unei conferințe de presă, de către consilierii președintelui Andrei Neguța și Maxim Lebedinschi, transmite IPN.

Maxim Lebedinschi a declarat că cei circa 250 de mii de moldoveni aflați în Federația Rusă urmează, până pe 20 martie, să adreseze subdiviziunilor teritoriale ale Direcției principale pentru probleme migraționale a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse pentru prelungirea termenului de ședere pe teritoriul Federației Ruse. Adresarea este posibilă în condițiile în care cetățeanul Republicii Moldova deține pașaport valabil. Acolo urmează a fi aplicată ștampila și va fi eliberat certificatul de migrație, iar ieșirea din Federația Rusă nu va fi necesară. În decurs de șapte zile, moldovenii sunt obligați să se înregistreze la evidența migrațională la locul șederii și vor avea posibilitatea să stea pe teritoriul Federației Ruse cel mult 90 de zile. Cei care doresc să muncească, respectiv să aibă parte de o ședere mai îndelungată în Rusia, au posibilitatea ca în termen de 30 de zile să-și perfecteze actele necesare.

Maxim Lebedinschi a menționat că sub incidența amnistiei migraționale nu cad cetățenii care anterior au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Federației Ruse și au fost expulzați sau deportați în urma unei decizii judecătorești. La fel, nu cad sub amnistiere cetățenii care, având interdicția să intre în Rusia, au făcut-o prin Belarus, dar și cetățenii care se află în centrele de detenție provizorii a migranților în așteptarea unei decizii de judecată.

Cât ține de cei circa 17 500 de cetățeni cu interdicții, care se află în Republica Moldova, consilierul a menționat că aceștia vor putea intra pe teritoriul Federației Ruse doar după ce datele acestora vor fi prelucrate de către serviciul Federal de Securitate și vor fi transmise către serviciul abilitat al MAI rus. Este vorba despre persoane cărora interdicția le-a fost aplicată în baza punctului 4 și 8 al articolului 26 al legii federale nr.114 a Federației Ruse. Astfel, această categorie de cetățeni va putea, aproximativ începând cu data de 15 martie curent, să verifice dacă mai are sau nu interdicție, introducând datele personale pe pagina web services.fms.gov.ru.

Andrei Neguța a declarat că în cazul în care cetățenii moldoveni din Federația Rusă întâmpină dificultăți în procesul de legalizare a șederii pe teritoriul Federației Ruse, se pot adresa la linia fierbinte din cadrul Ambasadei Republicii Moldova din Federației Ruse la numărul de telefon +79299649079, care activează în regim non-stop.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/detalii-referitor-la-amnistia-migrationala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19