Select your Top Menu from wp menus

Despre Ilan Shor la început de săptămână

Numele primarului de Orhei din nou a fost pomenit la acest început de săptămână în contextul afacerilor dubioase din sistemul bancar. Procurorul anticorupție, Viorel Morari a declarat ieri că în dosarul contra lui Veaceslav Platon Ilan Shor are statut de martor. Pe de altă parte, tot ieri Platon a spus, în mai multe interviuri pentru media din Moldova, că are 40 de ore de înregistrări cu Ilan Shor care ar demonstra că Platon nu are nicio vină în devalizarea sistemului bancar, dar se vede foarte clar cine este beneficiarul acestei scheme.

Tot ieri, în cadrul emisiunii Interpol de la TV7,  primarul de Bălți Renato Usatîi a declarat că după ce Vladimir Plahotniuc i-ar fi vândut acțiunile sale de la Victoriabank lui Veaceslav Platon, ultimul ar fi fost nevoit, la insistența lui Plahotniuc, să vândă aceste acțiuni lui Ilan Shor.

Usatîi mai afirmă că Ilan Shor ar fi început să aplice la Victoriabank aceleași scheme ca și la Banca Socială și Unibank, iar Vladimir Plahotniuc a fost nevoit să preia acțiunile de la Ilan Shor înapoi.

Primarul de Orhei se află în arest de la sfârșitul lunii iunie,  fiind acuzat într-un nou dosar deschis de procurorii moldoveni se evaziune fiscală și spălare de bani, Acuzațiile sunt respinse de  avocații lui Shor.  Săptămâna trecută, mandatul  de arest al primarului de la Orhei a fost  prelungit cu încă 30 de zile, iar Curtea de Apel Chișinău urmează să examineze recursul avocaților, care cer eliberarea lui Shor.

Susținătorii primarului de Orhei, organizați de MSPR Ravnopravie, lider al  căreia Ilan Shor a devenit cu puțin timp înainte de a fi arestat, au desfăşurat  câteva proteste cerând eliberarea acestuia și acuzând caracterul politic al dosarului.

 

 

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/despre-ilan-shor-la-inceput-de-saptamana/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19