Categories: AmuzantDivertisȘtiri

Descoperirea care rescrie istoria modei. Lenjeria intima feminina era la fel acum 500 de ani

O descoperire “cum nu s-a mai vazut vreodata” si care “rescrie total” istoria modei a fost facuta in seiful unui castel din secolul al XV-lea, din Austria.
Ce au descoperit istoricii lamureste si una din cele mai mari curiozitati pe care le-au avut femeile si barbatii, deopotriva…
Arheologii au gasit un seif in Castelul Lengberg (foto), din Tirolul de Est, care, din cate se pare, nu a mai fost deschis din secolul XV. In interiorul acestuia au dat de un set de lenjerie feminina, care a uimit mediul stiintific si, in egala masura, lumea modei.
Cele doua articole, sutienul si chilotii, arata similar cu cele de astazi; sunt croite la fel, sunt folosite aceleasi snururi si bretele. Singura diferenta consta in materialul folosit.
Hilary Davidson, de la Muzeul din Londra, spune ca descoperirea aceasta va rescrie toata istoria modei. Conform datelor de pana acum, femeile au inceput sa poarte chiloti in secolul al XVIII-lea (pana atunci fiind utilizat un alt tip de lenjerie), iar sutienul a aparut in urma cu 100 de ani.
Obiectele gasite in Austria arata clar ca nu a fost asa, ca femeile au fost atente cu ce poarta dedesubt de foarte multa vreme si ca moda in acest domeniu nu a evoluat la fel de mult ca in altele, din moment ce croiul elementelor este aproape identic cu cel de azi.
La Castelul Lengberg au mai fost descoperite si alte obiecte vestimentare, cu ocazia restaurarii facute recent. Se pare ca acestea au ramas atat de mult timp ascunse din cauza unor lucrari din 1480, cand castelul a fost extins, ocazie cu care au fost blocate niste camere secrete.

RadioOrhei

Recent Posts

Anul trecut a continuat tendința de descreștere a numărului copiilor născuți la Orhei

În 2023 în raionul Orhei s-au născut cu 120 de copii mai puțin comparativ cu…

3 zile ago

Procuratura Anticorupție a prezentat noi detalii despre scrisoarea din 14 mai

Procuratura Anticorupție (PA) a făcut astăzi mai multe precizări aferent sursei comunicărilor telefonice obținute de…

3 zile ago

Data referendumului, decisă în Parlament pe fondul criticilor opoziției. Când va avea loc și la ce întrebare vor răspunde cetățenii

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE) va fi organizat la toamnă, pe…

3 zile ago

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 zile ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

4 zile ago