Select your Top Menu from wp menus

DESCOPERIREA anului la Iasi. Tablitele care ar putea rescrie ISTORIA omenirii

Un arheolog din Iasi a facut, in urma cu cateva zile, o descoperire neasteptata, care ar putea sa fie de foarte mare importanta pentru istoria intregii lumi, scrie stirileprotv.ro

Profesorul Mihai Gabriel Vasilencu a descoperit in localitatea Handresti, comuna Oteleni, mai multe tablite de piatra, cu inscriptii misterioase.
Arheologul sustine ca acestea seamana cu scrierea getilor si par similar celor gasite in localitatea Tartaria (foto jos in text), care au o vechime de peste 5.500 de ani, scrie publicatia locala Buna ziua Iasi.

Specialistii au inceput deja sa analizeze aceste tablite, pentru a stabili vechimea lor si alfabetul care a fost folosit.


Alaturi de acestea se aflau si cateva unelte din silex, care nu sunt de provenienta autohtona.
Potrivit istoricilor, in zona Handresti exista, in urma cu mii de ani, un important drum comercial, care lega actualele teritorii ale Moldovei, Ucrainei si Poloniei.
Profesorul Mihai Vasilencu spera ca analizele sa demonstreze ca aceste tablite sunt primele forme de scriere din istoria lumii.
AICI puteti vedea in detaliu tablitele gasite.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/descoperirea-anului-la-iasi-tablitele-care-ar-putea-rescrie-istoria-omenirii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19