Descoperirea facută recent în Țara Galilor este unică în istorie, fiind vorba de cea mai veche urmă lăsată de civilizația antică din această regiune.
În timp ce săpau pentru construirea unui cartier rezidențial în Monmouth, Țara Galilor, muncitorii au dat de ruinele unei cladiri preistorice, notează Pro Tv, care citează Daily Mail.
Arheologii chemați să cerceteze vestigiile au anunțat că este vorba de o casă făcută din trunchiuri de copaci și are o vechime de aproximativ 6.500 de ani. Prin comparație, piramidele din Egipt au numai 4.500 de ani vechime.
Istoricii sunt uimiți că au descoperit ceva atât de vechi și în stare foarte buna de conservare.
“Nu știm siguri ce a fost aici. Este un mister, nu am mai văzut niciodata ceva similar. Credem că a fost locuința unei familii sau poate a fost folosita pentru întâlniri, adunări”, declară arheologul Steven Clarke.
Fundația clădirii, lunga de 15 metri, a fost construită din trunchiuri întregi de copaci, de peste un metru grosime.
Cercetătorii vor continua să analizeze vestigiile descoperite și vor face inclusiv o testare cu radio-carbon, în decursul acestei luni.
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…