Select your Top Menu from wp menus

Descoperire istorica in Satu Mare: arheologii au gasit scheletul unui urias preistoric. VIDEO

O descoperire arheologica facuta langa Carei, in judetul Satu Mare, starneste interes atat in Europa, cat si in Statele Unite. Strainii vor sa vina in Romania sa studieze scheletul unui razboinic urias, care a trait in sec. 16 inainte de Hristos.

Vor analiza si alte trei morminte aflate in apropiere, despre care se presupune ca au legatura cu stramosii razboinicul preistoric, deja botezat Goliat.

Cativa muncitori care lucrau la excavarea zonei au descoperit mormantul care a atras imediat atentia specialistilor. Razboinicul a fost inmormantat in afara cimitirului existent in vechea asezare, cu un pumnal pe care il purtau doar cei cu rang inalt. In plus, statura lui impresionanta le-a trezit curiozitatea arheologilor. Imediat l-au botezat Goliat: „Un mormant de razbonic foarte masiv. Din ultimul raport antropologic reiese ca are 1.81, o inaltime foarte mare pentru preistorie. In perioada preistorica statura omului este foarte mica„, a declarat Cristian Virag, arhelog la Muzeul Judetean din Satu Mare.

Pumnalul are si el valoare de tezaur. Specialistii cred ca razboinicul a incalcat cumva regulile, daca nu i-a fost permisa inhumarea alaturi de comunitate.

In apropierea mormantului au mai fost descoperite alte trei cripte, inalte si de 20 de metri, unde se presupune ca ar fi inhumati stramosi ai razboinicului, insa cu ritualuri fastuoase ale vremii.

O proba din scheletul urias a fost trimisa in Germania pentru analize amanuntite.

 

Sursa: Pro TV

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/descoperire-istorica-in-satu-mare-arheologii-au-gasit-scheletul-unui-urias-preistoric-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19