Select your Top Menu from wp menus

Descoperire incredibilă: Cercetătorii cred că este vorba despre ruinele Atlantidei! VIDEO

Cercetătorii Paul Weinzweig şi Pauline Zalitzki au descoperit mai multe piramide pe fundul Oceanului Atlantic, în apele teritoriale ale Cubei. Ruinele au fost găsite la o adâncime de aproximativ 1.600 de metri adâncime, iar experţii cred că este vorba chiar despre oraşul scufundat Atlantida, scrie utaot.com.

Cei doi oameni de ştiinţă au folosit submarine. Structurile antice, realizate din piatră, cântăresc sute de tone şi amintesc de piramidele din Giza (Egipt). Iar asta nu este tot. Cei doi cercetători au mai găsit un sfinx, mai mulţi monoliţi aranjaţi ca la Stonehenge, dar şi gravuri într-o altă limbă, realizate pe pietre, scrie jurnalul.ro

Întrebându-se de ce aceste ruine nu au fost găsite mai devreme, jurnaliştii Utaot.com scriu că situl arheologic a fost descoperit de americani în timpul crizei nucleare din Cuba, din anii ’60, dar locul a fost secretizat pentru a nu fi găsit şi de ruşi.

Atlantida – Fata Morgana a mărilor
În relatarea lui Platon, Atlantida era o putere navală, cu baza pe o insulă sau continent aflată dincolo de coloanele lui Hercule (strâmtoarea Gibraltar), care a cucerit regiuni întinse din Africa şi Europa de Vest. După o încercare eşuată de invadare a Atenei, Atlantida s-a scufundat în ocean. Acest eveniment s-ar fi petrecut cu 9.000 de ani înainte de Solon (aproximativ 9.500 î.Hr.)

Atlantida din dialogurile lui Platon este de obicei considerată un mit creat de acesta pentru a-şi pune în evidenţă teoriile sale politice. S-a avansat ipoteza că sursele de inspiraţie se află în momente din istorie, ca erupţia de pe Thera sau războiul troian, ori din evenimente contemporane lui, ca distrugerea aşezării Helike în 373 î.Hr. sau invazia eşuată a Siciliei de către atenieni din 415 – 413 î.Hr.

Posibila existenţă a unei Atlantide reale a fost intens dezbătută încă din antichitate, dar a fost de obicei respinsă. Puţin cunoscută în evul mediu, legenda a fost redescoperită de umanişti în perioada modernă.

În prezent, Atlantida se regăseşte în cultura populară, de la opere ştiinţifico-fantastice la filme şi jocuri video, iar studiul existenţei sale face obiectul unei noi ştiinţe, numită atlantologie.

sursa: jurnalul.ro


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/descoperire-incredibila-cercetatorii-cred-ca-este-vorba-despre-ruinele-atlantidei-video/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19