Select your Top Menu from wp menus

Descinderi CNA: şef de direcţie din cadrul MDRC, cercetat penal

Şeful unei direcţii din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor este bănuit de depăşirea atribuţiilor de serviciu. Acesta este suspectat de acţiuni de corupţie, exprimate prin trucarea mai multor licitaţii publice. Marţi, 22 martie, ofiţerii anticorupţie au efectuat mai multe percheziţii, inclusiv în biroul şefului de direcţie, în cadrul căror au ridicat un şir de acte, înscrisuri, purtătoare de informaţii etc. Solicitat de IPN, ofiţerul de presă al CNA, Angela Starinschi, a declarat că percheziţiile care au avut loc în dimineaţa zilei de marţi la Agenţia de Dezvoltare Regională Centru au fost efectuate în cadrul aceluiaşi dosar, în care este bănuit şeful direcţie.

„S-a descins pe mai multe adrese dat fiind faptul ca noi am cautat probe pentru anchetă”, a menţionat Angela Starinschi, precizând că directorul interimar al ADR Centru nu are statut de bănuit în acest dosar.

Totodată, CNA menţionează că şeful Direcţiei generale dezvoltare regională ar fi influenţat mai mulţi subalterni, membri ai grupurilor de lucru pentru organizarea achiziţiilor publice, ca să ia decizii favorabile în privinţa unor operatori economici. Faptele se confirmă prin anularea unui şir de licitaţii, pe motive neîntemeiate, şi desemnarea unor ofertanţi, apropiaţi bănuitului, drept câştigători. Potrivit oamenilor legii, au fost documentate întâlnirile acestuia cu unii operatori economici, care urmau să participe la procedura de achiziţii publice, şi divulgarea unor informaţiilor închise pentru alţi aplicanţi.

În acest caz a fost deschisă o cauză penală pentru depăşirea atribuţiilor de serviciu. Dacă va fi găsit vinovat, funcţionarul riscă de la 6 la 10 ani cu privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani. Bănuitul este cercetat în stare de libertate pe motiv este internat în spital.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/descinderi-cna-sef-de-directie-din-cadrul-mdrc-cercetat-penal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19