Select your Top Menu from wp menus

Deschiderea posturilor teritoriale de pompieri şi salvatori, aprobată de Parlament

Parlamentul a aprobat în prima lectură modificarea şi completarea unor acte legislative ce presupun crearea cadrului juridic de activitate pentru posturile teritoriale de pompieri şi salvatori. Viceministrul afacerilor interne, Oleg Babin, a declarat în plenul legislativului că Republica Moldova dispune de 60% din efectivul necesar de pompieri şi salvatori, iar modificarea legislației va permite implicarea voluntarilor, transmite IPN.

Autoritățile publice locale vor organiza, în conlucrare cu Serviciul Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale, posturi teritoriale de salvatori şi pompieri şi vor aproba regulamente de organizare şi funcționare a acestora, în baza unui Regulament-tip aprobat de Guvern. Administrațiile locale vor stabili și resursele financiare necesare în vederea organizării şi întreținerii acestor posturi.

La acest aspect, deputații s-au arătat sceptici de posibilitățile de susținere financiară din partea autorităților locale a unităților teritoriale de pompieri, dat fiind sursele şi așa limitate de care dispun primăriile. Şi au propus ca finanțarea acestor posturi să se facă din sursele Ministerului Afacerilor Interne. În această ordine de idei, viceministrul a ținut să precizeze că proiectul nu vine să pună în responsabilitatea autorităților publice locale competențe noi, ci doar legalizează ceea ce deja funcționează.

Postul teritorial de pompieri şi salvatori va fi o instituție publică ce va presta servicii de intervenție în cazuri de incendii etc. Echipajul specializat de la centrul raional sau cel mai apropiat post din teritoriu se va deplasa la locul incendiilor, ceea ce va reduce timpul de intervenție. În prezent sunt localități la o distanță de50-60 de kilometri de cel mai apropiat post de pompieri.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deschiderea-posturilor-teritoriale-de-pompieri-si-salvatori-aprobata-de-parlament/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19