Select your Top Menu from wp menus

Dereck J. Hogan: Dacă Guvernul este gata să realizeze reformele lansate de executivul precedent, o să-l ajutăm

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Dereck J. Hogan, susține că așteaptă de la actualul Guvern condus de Ion Chicu continuarea reformelor, în special în ceea ce privește lupta împotriva corupției și reformarea justiției. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, atunci există riscul sistării ajutorului financiar din exterior. Dereck J. Hogan afirmă că Guvernul Chicu se va bucura de susținerea SUA, dacă este gata să realizeze toate reformele lansate de executivul precedent, transmite IPN.

Ambasadorul SUA a declarat că precedenta coaliție de guvernare, formată din Partidul Socialiștilor și blocul ACUM avea un potențial mare pentru a implementa reformele necesare. „Noi am fost dezamăgiți de ceea ce s-a întâmplat pentru că noi consideram că coaliția dintre PSRM și blocul ACUM avea un potențial mare pentru a implementa reformele necesare. Din păcate, s-a destrămat această coaliție și acum noi așteptăm acțiuni și implementarea acestor reforme de la actualul Guvern”, a notat Dereck J. Hogan în cadrul emisiunii „Piatnița s Anatoliem Golea” de la postul RTR Moldova.

Diplomatul a menționat că a făcut tot posibilul ca să se păstreze precedenta coaliție de guvernare. Totodată, ambasadorul susține că vrea să vadă că noul executiv este gata să facă tot posibilul pentru a desfășura reforme, pentru a dezvolta economia. „M-am întâlnit cu noul prim-ministru și i-am explicat că în fața noului Guvern este un „munte” mare pentru că responsabilitatea este enormă și speranța este foarte mare. Nu doar în interiorul țării, dar și în comunitatea internațională. Noi am spus că implementarea reformei justiției pentru noi este cea mai mare prioritate. Dacă Guvernul este gata să realizeze toate reformele care au fost lansate de executivul precedent, noi putem să-l ajutăm cu plăcere”, a afirmat Dereck J. Hogan.

„În timpul precedentului Guvern noi am văzut că lupta contra corupției este posibilă. Un exemplu evident este cel privind furtul miliardului. Eu cred că oamenii așteaptă mai mult de la actualul Guvern pentru că ei au văzut de la executivul precedent că este posibil”, a continuat diplomatul.

Totodată, ambasadorul SUA este de părere că responsabilitatea pentru independența procurorului general este în mâinile Consiliului Superior al Procurorilor și ale Guvernului. „Dacă noul procuror general va continua activitatea pe aceeași cale ca și procurorul interimar Dumitru Robu, inclusiv pentru investigarea furtului miliardului și altor infracțiuni legate de corupție, va fi bine, dacă nu vom vedea acest lucru, desigur responsabilitatea va fi în mâinile CSP, Guvernului și președintelui”, a afirmat Dereck J. Hogan.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/dereck-j-hogan-daca-guvernul-este-gata-sa-realizeze-reformele-lansate-de-executivul-precedent-o-sa-l-ajutam/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19