Select your Top Menu from wp menus

Deputatul moldvean Valeriu Guma, a fost condamnat la 4 ani de închisoare

Deputatul democrat Valeriu Guma a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare. Curtea de Apel Bucuresti a anulat decizia Tribunalului si i-a dat o noua pedeapsa.

La cererea procurorilor, magistratii au rostit o noua sentinta. Aceasta prevede 4 ani de inchisoare cu executare, in loc de 2 ani cu suspendare, asa cum anuntase Tribunalul de la Bucuresti.

Totusi, Valeriu Guma nu va sta deocamdata dupa gratii. Si asta pentru ca legislatia din statul vecin prevede ca pedeapasa sa nu fie executata pana nu exista o decizie finala.

Avocatul deputatului a facut recursa la Curtea Suprema de Justitie, care este ultima instanta de judecata din Romania.

Valeriu Guma nu a comentat deocamdata hotararea de judecata.

In noiembrie, Tribunalul de la Bucuresti l-a condamnat pe Valeriu Guma la doi ani de inchisoare cu suspendare. Acesta este acuzat ca a incercat, prin complici, mituirea directorului general al Directiei Juridice de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului pentru mentinerea privatizarii unei firme unde era actionar.

La 5 iunie, Guma a fost audiat de Tribunalul de la Bucuresti. Deputatul a declarat ca este nevinovat si ca nu il intereseaza imunitatea parlamentara.
sursa:inprofunzime.md