Select your Top Menu from wp menus

Deputații PL, la Curtea Constituțională

Deputații Partidului Liberal a depus marți, 19 septembrie, o sesizare la Curtea  Constituțională prin care solicită se fie declarate neconstituționale articolele 33 și 34 din Legea privind administrația publică locală, care se referă la suspendarea primarilor, precum și art. 177 din Codul Electoral, care se referă la motivele pentru care poate fi organizat un referendum privind revocarea din funcție a primarului, transmite IPN.

Potrivit vicepreședintelui PL, Valeriu Munteanu, cazul lui Dorin Chirtoacă scoate la iveală mai multe carențe ale legislației și demonstrează că primarii sunt extrem de vulnerabili în fața „aparatului coercitiv al statului”. „Nu vom găsi în Europa niciun exemplu de ales local, votat de comunitate, care să poată fi suspendat de o autoritate publică”, a declarat Valeriu Munteanu.

Vicepreședintele PL a mai spus că liderul formațiunii, Mihai Ghimpu, a înaintat un demers către Comisia Electorală Centrală, prin care a informat instituția despre sesizarea depusă și a cerut să suspende procesul de luare a unei decizii vizavi de referendum până la un răspuns oferit de Curtea Constituțională.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-pl-la-curtea-constitutionala/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19