Select your Top Menu from wp menus

Deputații Partidului Şor au venit la discuțiile ACUM, dar au fost „trimiși la pușcărie”

Trei deputați ai fracțiunii parlamentare a Partidului Politic Șor au venit, astăzi, la discuțiile anunțate de către Blocul politic ACUM DA PAS „în vederea îmbunătățirii pachetului de legi pentru dezoligarhizarea statului”. La scurt timp ce şi-au făcut apariția Marian Tauber, Reghina Apostolova şi Denis Ulanov, deputații ACUM au părăsit sala de ședințe, spunându-le că locul lor este la pușcărie, transmite IPN.

Copreședintele Blocului ACUM, Andrei Năstase, a declarat că prezența la aceste discuții a reprezentanților Partidului Şor este pentru a face circ, spectacol, așa cum au făcut la ședința de constituire a Parlamentului. Potrivit lui Andrei Năstase, reprezentanții acestei formațiuni sunt „niște penali, care ar trebui să stea astăzi la pușcărie și nu în Parlament”. Andrei Năstase a mai spus că ACUM rămâne în continuare deschis pentru toți deputații care pledează pentru dezoligarhizarea statului și i-a îndemnat să ia atitudine față de situația politică, economică și socială din ţară degradează de la o zi la alta.

La rândul său, Maia Sandu, copreședintă ACUM, a declarat că pachetul de legi anti-oligarhic propus de către ACUM vine să ducă „personajele de tipul celor care au intrat în sală, după gratii, așa cum se întâmplă în toate țările civilizate. Acolo unde legea funcționează, unde este stat de drept și acolo unde oamenii care au comis ilegalități, care au furat din bani publici, răspund cu privațiune de libertate și confiscarea averilor”. Maia Sandu a mai menționat că deputații ACUM sunt deschiși în următoarele câteva zile, mai așteaptă propuneri în vederea îmbunătățirii, dacă e posibil, a pachetului de legi anti-oligarhic pe care l-au propus.

Vicepreședinta Partidului Şor, Marina Tauber, a spus că formațiunea pe care o reprezintă a venit la întrevedere cu propuneri concrete pentru deblocarea situației politice din ţară. Potrivit Marinei Tauber, este regretabil faptul că Blocul ACUM a refuzat discuțiile, demonstrând încă o dată că adevăratul său scop nu ține de rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetățenii, dar să facă acțiuni populiste. Marina Tauber a declarat că Partidul Şor se pronunță pentru începerea imediată a discuțiilor atât pe marginea pachetului legislativ propus de ACUM, cât și a pachetul lansat de Partidul Șor. „Am venit să participăm la o discuție constructivă, pentru că și ei, și noi suntem în opoziție și trebuie să lucrăm împreună”, a menționat Marina Tauber.

Întrebată despre poziția Partidului Șor privind crearea unei alianțe cu PDM, Marina Tauber a precizat că fracțiunea va rămâne în opoziție constructivă și responsabilă și va susține proiectele care sunt în favoarea cetățenilor, indiferent de formațiunile politice care le vor propune.

Blocul politic ACUM DA PAS a anunțat luni, 1 aprilie, că nu participă la consultările anunțate de către șeful statului pentru data de 2 aprilie. În schimb, a invitat pentru aceeași zi „deputații care nu sunt controlați de regimul oligarhic la discuții constructive în vederea îmbunătățirii, adoptării și implementării pachetului anti-oligarhic propus de către ACUM”. PSRM nu a a avut o reacție, iar PDM a declarat că PAS și PPPDA, prin invitația la dialog a deputaților care susțin dezoligarhizarea țării, încearcă să-și acopere o nouă decizie de a refuza dialogul în vederea formării unei majorități parlamentare și de a bloca în continuare țara. Cele două partide fac în acest fel încă un pas spre declanșarea alegerilor anticipate, a mai spus Vitalie Gamurari, purtătorul de cuvânt al democraților.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-partidului-sor-au-venit-la-discutiile-acum-dar-au-fost-trimisi-la-puscarie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19