Select your Top Menu from wp menus

Deputaţii îşi iau mîine o zi liberă

Parlamentul a decis, cu votul majorităţii, să nu se întrunească mîine în şedinţă plenară, comemorînd astfel data de 6 iulie 1949, cînd a avut loc cel mai mare val de deportări staliniste. O solicitare în acest sens a fost înaintată de către fracţiunea Partidului Liberal.

”Fracţiunea Partidului Liberal a propus ca mîine să nu avem şedinţa, deoarece vor avea loc mai multe evenimente triste. Sînt obligat să pun la vot această solicitare”, a declarat spicherul Parlamentului, Marian Lupu.

Propunerea a fost criticată de opoziţia comunistă, precum şi de liderul socialiştilor, deputatul neafiliat Igor Dodon.

”În perioada 2005-2009, nu aţi considerat 6 iulie drept o zi de doliu”, i-a reproşat lui Lupu deputatul Partidului Comuniştilor.

”Fără a diminua importanţa zilei de mîine, nu cred că ar fi cazul să excludem discutarea proiectelor de legi. Noi încă nu am discutat legea bugetului şi politica fiscale pe anul viitor”, a spus, la rîndul său, Igor Dodon.

La 6 iulie 1949, din Moldova au fost deportate circa 11280 de familii, ceea ce constituie peste 40850 de persoane.

Sursa: noi.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-isi-iau-miine-o-zi-libera/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19