Select your Top Menu from wp menus

Deputaţii au votat în a doua lectură achitarea din bani publici datoriei de zeci de milioane a Mănăstirii Curchi către Glorinal

Parlamentul a votat,ieri în lectura a doua, proiectul de lege care prevede preluarea de către stat a datoriei Mănăstirii Currchi către Glorinal.
Amintim că la 29 iunie curent Guvernul a decis preluarea de stat a datoriei de 25 de milioane de lei a Mănăstirii Curchi către companai Glorinal .
Ulterior fostul ministru al finanţelor Veaceaslav Negruţă a postat pe blogul său opinia portivit căreia costul real preluat de stat (prin acest proiect) este de 39 milioane lei.
Decizia a fost calificată de membrii societăţii civile drept „corupţie la nivel înalt” , declarându-se nemulţumită de comportamentul preferenţial manifestat faţă de un actor privat, contrar legii privind ajutorul de stat.

Reconstrucţia Mănăstirii Curchi la care a participat activ compania Glorinal, despre care presa a scris că aparţine familiei Voronin, a început în anul 2006. Oamenii şi agenţii economici din întreaga republică au donat pentru acest proiect cca 90 de milioane de lei. Pentru lucrările de reparaţie au fost alocate şi sute de mii de lei din bugetul raionului Orhei.
Reconstrucţia Mănăstirii Curchi era patronată de ex-preşedintele R. Moldova, Vladimir Voronin şi, potrivit unor informaţii ale Centrului de Investigatii Jurnalistice, mai mulţi agenţi economici erau impuşi să facă donaţii pentru lucrarile efectuate în curtea şi împrejurimile mănăstirii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-au-votat-in-a-doua-lectura-achitarea-din-bani-publici-datoriei-de-zeci-de-milioane-a-manastirii-curchi-catre-glorinal/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19