Select your Top Menu from wp menus

Deputații au decis că Moldova nu are nevoie de mame-surogat!

Proiectul de lege cu privire la sănătatea reproducerii a fost aprobat astăzi, 15 iunie, în lectură finală de către Parlament. A trecut și amendamentul propus de liberal-democrați cu privire la excluderea art. 14. Astfel, nu a fost admis faptul ca în Republica Moldova să existe mame-surogat.

Întru susținerea acestei legi s-au expus 53 de deputați. Restul, printre care și fracțiunea PCRM, s-au abținut. „Acolo sunt niște erori pe care niciun redactor nu le va putea corecta. Propunerea noastră este ca proiectul de lege să fie întors pentru perfecționare”, a declarat deputata PCRM, Oxana Domente.

După excluderea art.14, proiectul prevede doar principiile politicii de stat în domeniul sănătății reproducerii.

Precizăm că art.14 din lege prevedea ca maternitatea de substituție poate fi solicitată de femeile care din diverse motive medicale nu pot duce o sarcină. Mama purtătoare trebuie să fie rudă de gradul I, II sau III cu femeia pentru care va naște copilul. După naștere, mama surogat urmează să cedeze voluntar toate drepturile sale legale asupra acestui copil părinților biologici.

Liberal-democratul Valeriu Ghilețchi, susținut de mai mulți colegi de fracțiune, s-a opus proiectului din considerente religioase.

sursa: unimedia.md

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-au-decis-ca-moldova-nu-are-nevoie-de-mame-surogat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19