Select your Top Menu from wp menus

Deputații ACUM Platforma DA solicită crearea unei noi comisii de anchetă

Deputații fracțiunii ACUM Platforma DA solicită crearea unei noi comisii de anchetă care să continue investigarea fraudei bancare, precum și modalitatea de repartizare a creditelor de urgență alocate de către BNM celor trei bănci devalizate. Inițiativa legislativă elaborată în acest sens a fost prezentată de către vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unei conferințe de presă, transmite IPN.

Potrivit deputatului, în activitatea primei comisii au fost obținute mai multe informații despre faptul că furtul din sistemul bancar nu s-a oprit în noiembrie 2014. Totodată, s-a aflat că foarte multe lucruri dubioase s-au produs și în procesul de lichidare a celor trei bănci devalizate, care nu este încă finalizat. „În cadrul acestei comisii, dacă va fi creată, noi vom examina, unul după altul, fiecare credit care a fost alocat celor trei bănci și care nu a fost rambursat”, a spus Alexandru Slusari.

Alexandru Slusari a amintit că la 17 noiembrie s-a împlinit o lună de când a fost prezentat Parlamentului raportul privind elucidarea tuturor circumstanțelor devalizării sistemului bancar în perioada 2011-2014. Tot atunci a fost aprobată o hotărâre prin care au fost puse sarcini și înaintate solicitări în adresa Guvernului, BNM și Procuraturii Generale, care rămân în așteptare să fie realizate și cunoscute publicului. „Fracțiunea Platforma DA solicită ca această hotărâre să fie executată, ca pe linia parlamentară să fie continuat procesul de investigare a fraudei bancare”, a spus vicepreședintele Parlamentului.

Alexandru Slusari a mai spus că hotărârea Parlamentului de acum o lună prevedea și examinarea oportunității revizuirii legii care pune pe umerii cetățenilor achitarea „miliardului furat”. Fracțiunea ACUM Platforma DA insistă ca acest proces să fie urgentat.

Alexandru Slusari a mai spus că nu au fost epuizate toate căile de recuperare a banilor și nu a fost finalizat procesul de lichidare a celor trei bănci.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputatii-acum-platforma-da-solicita-crearea-unei-noi-comisii-de-ancheta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19