Select your Top Menu from wp menus

Deputat PLDM către PD : „Luaţi mâinile de pe Găgăuzia”. Deputat PCRM: Situaţia din Găgăuzia poate duce la un război civil

Deputatul liberal-democrat Petru Vlah a sărit în apărarea Başcanului Găgăuziei, Mihail Formuzal, în debutul şedinţei Parlamentului de astăzi.
După cum transmite TRIBUNA, Petru Vlah s-a adresat Speakerului Igor Corman şi Partidului Democrat din Moldova, la general să nu atenteze la postul başcanului.
„Vă rog pe Dvs. şi PDM – luaţi mîinile din Găgăuzia. Azi, la ora 11.00, partidul din care faceţi parte vrea să-l demită pe Mihail Formuzal din funcţia de başcan deţinută legal”, a spus Petru Vlah.
Acelaşi portal relatează că deputaţii PCRM au solicitat discutarea situaţiei din Găgăuzia la şedinţa Legislativului, în locul ordinii de zi prevăzute.
Astăzi la ora 11.00 Adunarea Populară din Găgăuzia va examina chestiunea privind acordarea votului de neîncredere guvernatorului regiunii, Mihail Formuzal. Iniţiativa a fost înregistrată de către deputatul neafiliat Ivan Burgudji şi a fost susţinută de 16 deputaţi locali.
Vasile Şova, deputat comunist a spus că situaţia din Găgăuzia trebuie dezbătută în Parlament.
„Este o situaţie tensionată care poate duce pînă la un război civil. Este o situaţia extrem de periculoasă care trebuie discutată în Parlament”, a precizat deputatul.
Potrivit legislaţiei, başcanul poate fi demis în urma unui referendum, după acordarea votului de neîncredere. Pentru organizarea plebiscitului, este nevoie de susţinerea a 24 dintre cei 35 de legislatori locali.
Portalul deschide.md scrie că în această dimineaţă la Comrat au loc două mitinguri , la mitingul pro-Formuzal participă cca. 2.000 de persoane, iar la cel contra-Formuzal cca. 1.500 de persoane.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deputat-pldm-catre-pd-luati-mainile-de-pe-gagauzia-deputat-pcrm-situatia-din-gagauzia-poate-duce-la-un-razboi-civil/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19