Select your Top Menu from wp menus

Departamentul de Stat blocheaza publicarea de instructiuni online pentru realizarea pistolului Liberator, prima arma printata la o imprimanta 3D

Departamentul de Stat al SUA a decis sa blocheze distribuirea de instructiuni online pentru realizarea pistolului Liberator, prima astfel de arma construita aproape integral cu o imprimanta 3D, anunta The Guardian. Hotararea vine dupa ce pistolul Liberator fusese testat cu succes la inceputul acestei saptamani, iar Departamentul de Stat si-a motivat decizia invocand reglementarile internationale privind controlul armelor.

Arma – denumita „Liberator” – a fost produsa de Defense Distributed, un grup care afirma ca are drept scop „apararea dreptului populatiei de a avea acces la arme”. Toate componentele armei au fost printate, cu exceptia percutorului, care este din metal. Pistolul Liberator este conceput sa functioneze cu gloante adevarate.

Site-ul Defense Distributed nu mai functioneaza la aceasta ora.

Compania Defense Distributed este condusa de Cody Wilson, un student la Drept in varsta de 25 de ani din Texas. Cody Wilson sustine ca toata lumea ar trebui sa aiba acces la arme si a povestit ca ideea i-a venit dupa ce a citit un text din secolul al XIX-lea.

sursa: hotnews.ro