Select your Top Menu from wp menus

Delegația Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European: Reducerea corupţiei şi obţinerea rezultatelor în investigaţiile privind fraudarea băncilor sunt de cea mai mare importanţă

O delegaţie a Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, condusă de MPE Laima Andrikienė, a vizitat Moldova şi Ucraina în perioada 3–6 aprilie, pentru a evalua implementarea reformelor europene.

MPE s-au întâlnit cu autorităţile şi cu societatea civilă ale celor două ţări, pentru a evalua relaţiile cu UE, implementarea Acordurilor de Asociere, pentru a încuraja reformele şi lupta împotriva corupţiei. Rezultatele vor fi elucidate anul acesta în rezoluţia Parlamentului European privind implementarea Acordului de Asociere în Ucraina şi Moldova.

 

“Mesajul nostru pentru ambele ţări este foarte clar – vrem să susţinem Ucraina şi Moldova în procesul de implementare a Acordului de Asociere şi vrem să vedem progrese rapide în ceea ce priveşte reformele, în special, în ceea ce priveşte statul de drept şi procesul de democratizare”, a spus şefa delegaţiei Laima Andrikienė (PPE, LT) după vizită.

Comentând vizita delegaţiei în Moldova, dna Andrikienė a afirmat: „Noi am accentuat faptul că dacă există dorinţa de a efectua reforme, UE, inclusiv Parlamentul European, va fi alături de Republica Moldova, pentru a-i oferi suport.

 

Noi pledăm pentru o intensificare în continuare a comerţului, dar şi pentru conexiuni de transport mai bune şi interconexiuni energetice cu UE, cu scopul de a susţine dezvoltarea socio-economică a Moldovei, pentru beneficiul tuturor cetăţenilor.

 

Delegaţia a avut de asemenea un schimb sincer de opinii despre probleme şi provocări, cum ar fi noua lege electorală, reforma sectorului media, reforma justiţiei, câteva cazuri dubioase de urmărire penală, lupta cu corupţia şi – ultimul, dar nu şi cel mai puţin important subiect – investigarea fraudei bancare. Reducerea corupţiei şi obţinerea rezultatelor în investigaţiile privind fraudarea băncilor sunt de cea mai mare importanţă. Reformarea justiţiei şi asigurarea unei media independente sunt de asemenea subiecte-cheie.”

 

Pe lângă dna Andrikienė, delegaţia PE a fost alcătuită din: cinci MPE: Michael Gahler (PPE, DE), Dariusz Rosati (PPE, PL), Doru Frunzulica (S&D, RO), Petras Auštrevičius (ALDE, LT) şi Helmut Scholz (GUE/NGL, DE).

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/delegatia-comisiei-pentru-afaceri-externe-a-parlamentului-european-reducerea-coruptiei-si-obtinerea-rezultatelor-in-investigatiile-privind-fraudarea-bancilor-sunt-de-cea-mai-mare-importanta/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19