Select your Top Menu from wp menus

Deflagraţie într-o gospodărie din satul Isacova. Proprietara casei a fost internată la spital FOTO

După ora 17 din această după amiază, într-o gospodărie din satul Isacova a avut loc o deflagraţie, în urma căreia stăpâna casei a ajuns la spital. Femeia, în vârstă de 57 de ani, ar fi suportat consecinţele unei scurgeri de gaze, pe care nu a sesizat-o atunci când a apropiat chibritul aprins de aragazul instalat într-o anexă la casa de locuit. Victima deflagraţiei a fost internată în Secţia Traumatologie a Spitalului raional Orhei, unde s-a constatat că are arsuri pe 15 % din suprafața corpului. Femeia se află în stare stabilă, iar  medicii susțin că viața ei nu e în pericol.
Ambulanţa a fost chemată de către vecini, care au auzit explozia din preajmă, şi care consideră că totul s-a întâmplat atunci  când femeia a încercat să aprindă aragazul. Acest lucru l-a confirmat și stăpâna casei, care și-a revenit după ce a fost internată la spital, și a declarat că a vrut să-și prepare mâncare, iar atunci când a aprins chibritul, s-a produs explozia.

Potrivit inspectorului superior din cadrul Direcției Situații Excepționale Orhei,  Afanasie Stici, la faţa locului au fost iniţiate cercetările de rigoare, in cadrul cărora s-au constatat și mici pagube materiale provocate de acest accident casnic. Astfel,  în imobilul,  care are este o anexă la casă, având o suprafață de peste 7 metri pătraţi, au fost uşor deplasate geamul şi un mic segment de acoperiş.

Deflagrația a fost provocată de imprudența stăpânei casei, care nu a închis robinetul aragazului, ceea ce a condus la o scurgere de gaze și   o explozie,  care putea avea consecințe mult mai grave. Mai ales in situația in care, potrivit lui Afanasie Stici, stăpâna casei a admis încă o încălcare serioasă a regulilor de securitate prin faptul că a instalat butelia cu gaze in interiorul, dar nu în afara încăperii.

  • explozie isacova 5
  • explozie isacova 1
  • explozie isacova 4
  • explozia isacova 3
  • explozie isacova 2

Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/deflagratie-intr-o-gospodarie-din-satul-isacova-proprietara-casei-a-fost-internata-la-spital-foto/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19