Select your Top Menu from wp menus

Deficit de cadre didactice în raionul Orhei

În instituţiile de învăţământ preşcolar şi şcolar din raionul Orhei există 18 locuri vacante de muncă, cel mai mare deficit de învăţători fiind la disciplina matematică. Datele au fost anunţate ieri de şeful-adjunct al Direcţiei Învăţământ Tineret şi Sport, Maria Cogâlniceanu, în startul Târgului raional al locurilor de muncă. În oraşul Orhei de locuri vacante, pentru învăţători de biologie şi chimie, dispune Liceul cu predare în limba rusă Mihailo Lomonosov. În localităţile rurale cel mai mare număr de posturi vacante se atestă la gimnaziul din Bulăieşti, pentru limbile şi literaturile română, rusă şi matematică.
De învăţători este nevoie la Podgoreni, Niculaeuca, Breanova, Dîşcova, Jora de Jos şi Zorile, iar grădiniţele din Camencea, Cucuruzeni şi Furceni duc lipsă de educatori.
Unul din motivele pentru aparţia posturilor vacante în instituţiile de învăţământ este faptul că specialiştii tineri, după trecerea a trei ani ( perioadă în care beneficiază de diferite facilităţi n.r), îşi întemeiază o familie şi pleacă în concedii pentru îngrijirea copilului.