Select your Top Menu from wp menus

Decretul de organizare a referendumului consultativ a intrat în vigoare

Decretul semnat de președintele Igor Dodon pe 28 martie, privind organizarea unui referendum republican consultativ cu patru subiecte, a intrat în vigoare prin publicarea acestuia în Monitorul Oficial de vineri, 31 martie, transmite IPN.

Prima întrebare la care urmează să răspundă cetățenii este dacă susțin abrogarea legii care pune pe umerii cetățenilor miliardul sustras din sistemul bancar. A doua întrebare ține de acordarea președintelui a împuternicirilor de dizolvare a Parlamentului în alte condiții decât cele prevăzute în prezent și, ca urmare, declanșarea alegerilor parlamentare anticipate. A treia întrebare se referă la reducerea numărului deputaților de la 101 la 71, iar a patra – la studiere în școli a Istoriei Moldovei.

Referendumul urmează să aibă loc pe 24 septembrie.

La o solicitare a Agenţiei de presă IPN, Comisia Electorală Centrală a precizat că, ţinând cont de experiența ultimelor scrutine naționale, cheltuielile pentru un eventual referendum republican consultativ s-ar ridica la 75 de milioane de lei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/decretul-de-organizare-a-referendumului-consultativ-a-intrat-in-vigoare/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19