Select your Top Menu from wp menus

Declaraţie de ONG-uri: Colonel de poliţie recunoaşte existenţa Transnistriei ca Stat

Mai multe ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului se declară consternate de atitudinea neglijentă şi incompetenţa profesională a unor conducători din cadrul Direcţiei Poliţie Criminală a MAI, precum şi ai Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.

Astfel, asociaţiile semnatare sesizează o gravă abatere comisă de către şeful Direcţiei Poliţiei Criminale, colonelul de poliţie Gheorghe Tretiacov. Prin dispoziţia colonelului de poliţie Tretiacov Gheorghe a fost pusă la dispoziţia unor entităţi ilegale şi anticonstituţionale din cadrul regimului secesionist de la Tiraspol informaţii cu caracter personal a unui cerc de şase persoane, printre care Eriomenco Vitalie, privat ilegal de regimul de la Tiraspol.

La 20 ianuarie 2012 colonelul de poliţie Gheorghe Tretiacov a expediat în adresa organelor secesioniste de la Tiraspol materiale pe 9 file care conţin date cu caracter personal a şase persoane cetăţeni ai Republicii Moldova. Între altele colonelul de poliţie Tretiacov Gheorghe se adresează lui A.V. Mejinschi cu titulatura de şef al „УБОПиК МВД Приднестровской Молдавской Республики”.

Mai mult, acţiunile colonelului Tretiacov Gheorghe sunt muşamalizate inclusiv de către directorul Centrului Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal, Vitalie Paniş, care fiind sesizat asupra abaterii respective a menţionat că Centrul nu a identificat motive pentru intervenţie cu acte de reacţie, deoarece temei juridic pentru transmiterea actelor cu caracter personal în adresa „autorităţilor de drept din stânga Nistrului” au servit acordurile încheiate în 26 ianuarie 1999 şi 20 iunie 2001, între MAI şi conducerea „organelor afacerilor interne din stânga Nistrului”, asta chiar dacă acordurile respective au fost declarate nule încă din anul 2005.

Documentele menționate în declarație pot fi găsite pe pagina web a Asociației Promo-LEX www.promolex.md.

Semnatari:

Asociaţia Promo-LEX,
Centrul de Resurse Juridice din Moldova,
Asociaţia Mamele pentru Drepturile Omului or. Tiraspol,
Asociaţia „Integritate” or. Grigoriopol,
Centrul de Resurse pentru Drepturile Omului (CReDO),
Centrul de Reabilitare a Victimelor Torturii „Memoria” (RCTV „Memoria”),
Asociaţia Juriştii pentru Drepturile Omului.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/declartie-de-ong-uri-colonel-de-politie-recunoaste-existenta-transnistriei-ca-stat/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19