Select your Top Menu from wp menus

Declaraţii contradictorii privind lupta cu corupţia

În timp ce ministrul justiţiei, Vladimir Cebotari, susţine că actuala guvernare a obţinut rezultate importante în lupta cu corupţia, deputaţii din opoziţie Bogdan Ţîrdea şi Vadim Pistrinciuc susţin contrariul. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În PROfunzime” de la postul de televiziune PRO TV Chişinău, transmite IPN.

Potrivit lui Vladimir Cebotari, în istoria Republicii Moldova lupta cu corupţia nu a atins niciodată asemenea cote ca în 2016, iar sănătatea, învăţământul şi poliţia ar fi cele mai afectate sisteme.”Niciodată nu a existat o astfel de luptă împotriva corupţiei cum este astăzi. Potrivit sondajelor, în acest an, fenomenul corupţiei este perceput altfel de populaţie. Republica Moldova este unica ţară care a înregistrat succese şi în investigarea spălării miliardelor provenite din Rusia. Nicio ţară nu a întreprins nimic, cu excepţia unei ţări baltice, unde a fost demis directorul unei bănci. Noi avem mai mulţi judecători şi executori reţinuţi care s-au implicat în schemă. Aproape toţi cei care anterior au figurat în anchete jurnalistice, acum se confruntă cu probleme”, a spus ministrul justiţiei.

Pe de altă parte, deputatul PLDM, Vadim Pistrinciuc, susţine că de fapt este vorba de o mimare a luptei cu corupţia, guvernarea încercând să impresioneze astfel cetăţenii. “Foarte multe dintre aceste reţineri fac parte dintr-un joc al guvernării, că chipurile se luptă cu corupţia. Astfel ei încearcă să convingă cetăţenii că la noi în ţară nu mai este corupţie. Problema e că majoritatea cetăţenilor nu cred în succesele guvernării ce ţin de lupta cu corupţia”, a declarat liberal democratul.

Şi deputatul PSRM, Bogdan Ţîrdea, consideră că lupta cu corupţia se mimează, iar numărul cetăţenilor care nu au încredere în instituţiile statului este tot mai mare. “Aşa o prăbuşire ca în acest an nu a existat. În justiţie au încredere doar 7 la sută din populaţie, când în 2014 în justiţie aveau încredere 34 la sută din cetăţeni. Avem un sistem oligarhic, care se află într-o criză totală. Justiţia este subordonată. Niciunul din dosarele pornite în 2010-2011 pentru corupţie nu au avut finalitate. Jumătate din membrii actualului Guvern au fost demişi anterior pentru suspiciuni de corupţie. Laundromatul continuă să funcţioneze. Aproape jumătate din proiectele de legi votate în Parlament au primit concluzii negative de la experţii CNA”, a spus socialistul.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/declaratii-contradictorii-privind-lupta-cu-coruptia/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19