Select your Top Menu from wp menus

Declarație comună PPE-ALDE: Moldova- sistemul uninominal e o încercare disprerată de a menține Partidul Democrat la putere

În urma propunerii recente a Partidului Democrat din Moldova, privind schimbarea sistemului electoral, liderii Partidului Popular European, Joseph Daul și a Alianței Liberalilor și Democraților din Europa Hans Van Baalen, au emis o declarație comună în care se arată îngrijorați de mersul lucrurilor în țara noastră.
Aceștia lansează acuzații destul de dure la adresa principalei formațiuni de guvernământ, că ar servi interesul unui grup restrâns de persoane, ceea ce va transforma țara într-una autoritară și eșuată.
Potrivit celor doi lideri politici, este condamnabilă declararea adeziunii la valorile europene pe de o parte, iar pe de alta exercitarea de presiuni asupra opoziției, controlul asupra presei și transformând sistemul judiciat într-un instrument de intimidare. Oficialii susțin în declarația lor că propunerea PD, urmărește menținerea la putere a liderului acestei formațiuni.
Joseph Daul și Hans Van Baalen mai afirmă că Guvernul trebuie să concentreze eforturile sale pentru a îmbunătăți viața oamenilor și nu a unui șir de politicieni ai PD.
În comunicat se mai spune că PPE și ALDE tot timpul au susținut democratizarea și parcursul european al Republicii Moldova, dar se pronunță hotărât contra oricăror schimbări în sistemul electoral. Orice tentative de a modifica sistemul electoral fără o susținere deplină din partea opoziției și a societății civile va duce la aceea că PPE și ALDE vor solicita stoparea alocării de finanțe pentru țara noastră.

Cele două formațiuni întrunesc mai multe partide din rândul țărilor UE, dar și a celor extracomunitare. Din Republica Moldova în PPE intră PLDM, iar PAS și PPDA și-au declarat dorința de a adera la această familie politică. Partidul Liberal din Moldova, face parte din familia politică a  ALDE. 
În același timp Partidul Democrat face parte din Partidul Socialiștilor Europeni – PES. 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/declaratie-comuna-ppe-alde-moldova-sistemul-uninominal-e-o-incercare-disprerata-de-a-mentine-partidul-democrat-la-putere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19