Select your Top Menu from wp menus

Declaratie a ONG-urilor de media privind agresarea jurnaliștilor la protestul de la Judecătoria sectorului Râșcani

ONG-urile de media sunt îngrijorate de incidentele tot mai frecvente care au loc între protestatari și reprezentanții mass-media. Astfel, mai multe medii online au postat marți, 16 februarie, secvențe video despre agresarea echipei Publika TV de către protestatari la Judecătoria sectorului Râșcani din mun. Chişinău. Jurnaliștii au fost agresați verbal, li s-a interzis să filmeze în zona protestelor, pe motiv că ar reprezenta mediaholdingul lui Vlad Plahotniuc.

Ne exprimăm dezacordul cu asemenea acțiuni și reamintim că Legea presei îi oferă jurnalistului dreptul de a fi prezent la evenimentele publice pentru a obține și a difuza informații, pentru a face imprimări audiovizuale, a filma și fotografia.

Facem apel către organizatorii acțiunilor de protest să respecte prevederile legislației naționale cu privire la întruniri și să nu permită încălcarea drepturilor legitime ale jurnaliștilor în cadrul manifestațiilor de protest.

Centrul pentru Jurnalism Independent
Asociaţia Presei Independente
Comitetul pentru Libertatea Presei
Centrul Acces-Info


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/declaratie-a-ong-urilor-de-media-privind-agresarea-jurnalistilor-la-protestul-de-la-judecatoria-sectorului-rascani/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19