Select your Top Menu from wp menus

Declarația Președintelui Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, referitor la cererea de demisie înaintată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate”

Dorin Cimil, preşedintele Comisie Electorale Centrale, a „luat act” de solicitarea Partidului Politic „Partidul Acţiune şi Solidaritate” de a-şi da demisia din funcţia de preşedinte şi membru al CEC.

Într-o reacţie publicată pe pagina CEC, Dorin Cimil declară că, în opinia sa, nu a luat decizii, nu a întreprins acţiuni şi nu a făcut declaraţii care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus şi ar servi drept temei pentru demisie.

„Am luat act de declarația Partidului Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate” prin care se cere demisia mea din funcția de președinte și membru al CEC.

Consider că nu am luat decizii, nu am întreprins acțiuni și nu am făcut declarații care ar constitui o încălcare a legii sau a jurământului depus și ar servi drept temei pentru demisie.

Cu privire la acțiunile despre care se menționează că le-am întreprins, vreau să declar următoarele.

Am gestionat, în limita competențelor, transparent și corect, procesul de înregistrare prealabilă, am prezentat informații relevante subiectului și am dispus verificarea cererilor depuse la CEC. Urmare finalizării procesului de înregistrare prealabilă, am sesizat autoritățile competente să verifice informațiile sub aspectul veridicității datelor prezentate.

Referitor la circulara despre finanțarea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, menționez că nu o susțin, nu am susținut-o, de asta nici nu am semnat-o, iar argumentele le-am expus într-o ședință de lucru cu participarea membrilor CEC.

Chiar dacă am fost desemnat de către acest partid politic, îmi mențin poziția echidistantă, iar acțiunile mele nu favorizează un anumit concurent electoral. În deciziile pe care le iau mă conduc strict de principiile legalității, dreptății și independenții, nu mă las și nu mă voi lăsa influențat de vreo forță politică.

În contextul celor expuse, continui să-mi realizez atribuțiile conform prevederilor legale. Îmi asum responsabilitatea deplină pentru deciziile luate în calitate de Președinte al Comisiei Electorale Centrale”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/declaratia-presedintelui-comisiei-electorale-centrale-dorin-cimil-referitor-la-cererea-de-demisie-inaintata-de-partidul-politic-partidul-actiune-si-solidaritate/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19