Coaliția Civică pentru Alegeri Libere și Corecte, Platforma Națională a Forumului Societății Civile din Parteneriatul Estic și alte organizații neguvernamentale aderente își exprimă profunda îngrijorare față de faptul că justiția Republicii Moldova este controlată politic și folosită ca instrument împotriva interesului public. Într-o declarație publică, ONG-urile semnatare își manifestă consternarea față de erodarea democrației în Republica Moldova, unde dreptul fundamental al cetățenilor de a forma organele elective ale puterii publice este încălcat, transmite IPN.
ONG-urile își reiterează dezacordul total cu motivația și argumentele invocate de instanțele judecătorești în vederea invalidării votului a peste din 240 de mii de locuitori ai municipiului Chișinău sau a circa 40% din alegătorii municipiului care și-a ales legitim primarul. Semnatarii accentuează relevanța asigurării legalității și legitimității puterii politice și, implicit, a dreptului de a guverna, urmare a voinței poporului, exprimată în alegeri periodice și veritabile. De asemenea, subliniază responsabilitatea comună a autorităților, a alegătorilor și a forțelor politice în edificarea și consolidarea instituțiilor democratice. ONG-urile fac apel către toate forțele politice din țară și la partenerii de dezvoltare să facă uz de toate mijloacele legale pentru a apăra funcționarea statului de drept în Republica Moldova.
Pe site-ul Comisiei Electorale Centrale au fost publicate procesele-verbale de numărare a voturilor în turul…
SA Energocom analizează noi oportunități și rute de import a gazelor naturale, pentru a diversifica…
Premierul Dorin Recean a anunțat, în deschiderea ședinței de Guvern din 6 noiembrie, că în…
Procuratura municipiului Chișinău anunță că printr-o sentință recent pronunțată de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, un…
Săptămâna precedentă în Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești s-au intensificat incendiile de gunoiște. Pompierii din…
Datele preliminare ale CEC arată că Maia Sandu a învins în raionul Orhei în turul…