Select your Top Menu from wp menus

Deciziile ANRE privind majorarea tarifelor pentru gazele naturale și energia termică au fost publicate în Monitorul Oficial

Decizia Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) privind majorarea tarifului pentru gazele naturale a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Potrivit documentului, din 1 octombrie, prețul la gaz va crește de la 22,99 de lei până la 29,26 de lei pentru un metru cub de gaz în rândul consumatorilor casnici.

Totodată, în numărul de astăzi al Monitorului Oficial a fost publicată decizia ANRE privind majorarea prețurilor la energia electrică produsă în cadrul centralelor electrice de termoficare și majorarea tarifelor pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate.

Conform documentului, ANRE a aprobat următoarele prețuri reglementate pentru energia electrică produsă în cadrul centralelor electrice de termoficare (fără TVA): prețul pentru energia electrică produsă de către S.A. „Termoelectrica” în valoare de 454 bani/kWh; prețul pentru energia electrică produsă de către S.A. „CET-Nord” în valoare de 457 bani/kWh.

Totodată, au fost aprobate următoarele tarife pentru energia termică livrată în cadrul sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică: tariful pentru energia termică livrată de către S.A. „Termoelectrica” în mărime de 2 854 lei/Gcal; tariful pentru energia termică livrată de către S.A. „CET-Nord” – 3 052 lei/Gcal; tariful pentru energia termică livrată de către S.A. „Apă-Canal Chișinău” – 3 134 lei/Gcal; tariful pentru energia termică livrată de către Î.M. „Antermo” – 3187 lei/Gcal; tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de către Î.M. a „Rețelelor și Centralelor Termice Comrat” – 3 342 lei/Gcal.

Noile prețuri și tarife vor intra în vigoare la 1 octombrie.