Select your Top Menu from wp menus

Decizie EMBLEMATICĂ: Primul CETĂŢEAN de ONOARE al raionului Orhei – PAUL GOMA

Scriitorul disident originar din părţile Orheiului, Paul Goma, este primul cetăţean de onoare al raionului Orhei. Până acum, Consiliul Raional (CR) Orhei nu i-a conferit acest titlu niciunei personalităţi, deşi Regulamentul de rigoare există deja de aproape 5 ani.
Decizia despre conferirea titlului de cetatean de onoare scriitorului disident Paul Goma, a fost adoptată de CR Orhei, în şedinţa de joi, 1 octombrie – cu o zi înainte ca scriitorul să împlinească 80 de ani. Această chestiune a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei, la propunerea preşedintelui raionuşui, Tudor Golub.
Decizia, pe care Golub a numit-o emblematică, a fost susţinută de majoritatea covârşitoare a consilierilor raionali, cu o singură abţinere.
Paul Goma s-a născut la 2 octombrie 1935 în satul Mana, judeţul Orhei. La vârsta de 9 ani, s-a refugiat împreună cu părinții în România, din calea Armatei Sovietice.
Goma este unul din cei mai cunoscuţi disidenţi de pe vremea României comuniste, supranumit Soljenițîn-ul României
Pamânteanul nostru este apreciat pentru romanele despre închisorile comuniste cum ar fi „Ostinato”, „Patimile după Pitești”, „Gherla”, „Garda inversă”, dar si pentru astfel de lucrari ca romanul “Din calidor” care evoca imagini din copilaria sa din satul Mana, judetul Orhei.
În anul 2013, Paul Goma, care locuieşte în Franţa, a primit cetăţenia moldovenească.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/decizie-emblematica-primul-cetatean-de-onoare-al-raionului-orhei-paul-goma/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19