Select your Top Menu from wp menus

DECIS: mai scump cu 1 leu, iar apoi cu 2 lei

Începând cu 1 decembrie călătorii vor achita câte 3 lei pentru a se deplasa prin oraş cu microbuzele IM „Orhei Transport”, care în prezent este monopolistă în prestarea serviciilor de transportare a călătorilor pe rutele din Orhei. 

Astăzi, consilierii din fracţiunile PLDM şi PL au răspuns pozitiv la propunerea enunţată de primarul Vitalie Colun şi au aprobat o decizie care prevede că de la 1 decembrie curent vom plăti cu 1 leu mai mult, iar de la începutul anului 2016 – am putea plăti cu 2 lei mai mult faţă de actualul preţ al biletului de 2 lei. De reduceri în  mărime de 50% vor beneficia elevii claselor I-IV.
În startul şedinţei,  consilierul  Oleg Vasilcan (PCRM)  a propus excluderea chestiunii despre majorarea tarifului de pe ordinea de zi. După respingerea propunerii de catre majoritatea PLDM-PL, cei doi consilieri-comunişti prezenţi la şedinţă au părăsit sala.
Chestiunea despre noul tarif a fost parcursă organizat şi rapid. Primarul Vitalie Colun a subliniat că scumpiri au avut loc inclusiv pe rutele interurbane şi că Î.M „Orhei Transport” va trebui să suporte cheltuieli la procurarea unităţilor  de transport proprii pentru a corespunde cerinţelor viitorului Cod al Transporturilor din R.Moldova .
Proiectul majorării a fost criticat de consilierul PD, Vladislav Şevcenco, care şi-a reiterat atitudinea negativă faţă de recenta creare a întreprinderii municipale de transport. Consilierul a spus că scumpirea tarifului este primul rezultat al grabei cu care a fost creată Î.M „Orhei Transport” şi a făcut presupunerea că peste o vreme această întreprindere publică ar putea fi privatizată.
În timpul dezbaterii  s-au auzit şi voci care au propus ca pensionarii din Orhei să beneficieze în continuare de tariful de 2 lei. În legătură cu protejarea acestei pături social vulnerabile, primarul Vitalie Colun a vorbit despre compensaţii, problemă care ar trebui soluţionaţă în cadrul discuţiilor pentru bugetul anului viitor, 2014.
Amintim că Î. M. ” Orhei Transport” a fost creată în luna mai a anului curent cu votul fostei majorităţi PLDM-PCRM. Asta, după ce SA ” CA-2811″  şi-a retras microbuzele de pe rute ca urmare a refuzului autorităţilor de a stabili tariful unei călătorii în mărime de 3 lei. Un argument forte pentru crearea  I.M. ” Orhei Transport” îl constituia menţinerea preţului unei călătorii  la nivelul  de 2 lei.

vezi şi Promisiune care stă să pice: călătoriile prin oraş s-ar putea scumpi VIDEO/DOC


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/decis-mai-scump-cu-1-leu-iar-apoi-cu-2-lei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19