Debitorul nu va putea fi evacuat din casă în perioada rece a anului, dacă nu dispune de o altă locuință unde s-ar putea muta. Un proiect de modificare a Codului de executare, inițiativă legislativă a șefului statului, a fost adoptat astăzi de Parlament în prima lectură, comunică MOLDPRES.
Documentul stabilește că debitorul – proprietarul imobilului – nu va putea fi evacuat din casa sa în timpul declarării stării de urgență, de asediu sau de război, precum și în cazul declarării stării de urgență în sănătate publică.
Totodată, proiectul propune extinderea listei bunurilor și veniturilor debitorului, care nu pot fi urmărite. Printre ele se numără bunurile de uz personal sau casnic, inclusiv mobilierul, cu condiția că valoarea fiecăruia să nu depășească suma de 5000 de lei. De asemenea, lista a fost completată cu bunurile copiilor debitorului, obiectele de cult religios, verighetele sau alte obiecte care au o valoare sentimentală sau personală.
Mai mult, în cazul în care debitorul este agricultor, nu pot fi urmărite alimentele necesare până la noua recoltă, animalele destinate obținerii mijloacelor de subzistență și furajele necesare pentru aceste animale până la noua recoltă.
De asemenea, a fost modificată procedura de evacuare silită a bunului imobil.
Rusia și Ucraina au ajuns la un „acord de principiu” privind o întâlnire între Volodimir…
Pe pagina web a Primăriei Orhei a fost publicat un anunț privind organizarea consultărilor publice…
Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 26 – 27 iulie 2025, în nordul…
Consiliul Uniunii Avocaților din Republica Moldova a aprobat, în ședința din 24 iulie 2025, proiectul…
În cadrul vizitei sale de lucru în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de…