Select your Top Menu from wp menus

De râs ori de plâns? Gafe MONUMENTALE ale viceprimarului de Orhei VIDEO

Edilii orheieni nu ezită să participe la diverse sărbători, evenimente cultural-artistice şi religioase, unde să mai şi vorbească în faţa mulţimii. Vorbele sunt uneori de duh, alteori – se spun lucruri care nu au nimic cu realitatatile zilei de astăzi ori cu evenimentele din trecut.

În această săptămână, participând la două festivităţi organizate la Orhei, viceprimarul oraşului, Valerian Cristea, a reuşit să gafeze monumental ambele dăţi când i s-a oferit microfonul.

Prima dată, Cristea a rostit un mesaj de felicitare la sărbătoarea Hramului Bisericii Catolice din Orhei, care s-a desfăşurat luni, 15 august. Viceprimarul, care este responsabil de problemele sociale ale urbei, adică şi de cele cultural-educaţionale, a spus cu microfonul la gură că participă “la această manifestare religioasă – hramul oraşului”.

A doua oară, Cristea s-a aflat printre persoanele care au salutat venirea la Orhei a unei televiziuni din capitală, în cadrul unei campanii anunţate pentru Ziua Independenţei. Vineri, 19 august,  viceprimarul declara la microfonul reportericesc că “nu întâmplător monumentul lui Vasile Lupu se află în centrul Orheiului, Vasile Lupu fiind domnitor al Republicii Moldova”. De parcă era puţin, şi televiziunea a gafat în acest epizod,   prezentându-l  pe viceprimar ca pe Marin Mihailov, consilier al preşedintelui raionului. 


Deşi sunt lucruri bine ştiute, ţinem să amintim totuşi că oraşul Orhei îşi marchează hramul la sfârşitul toamnei, în ziua de 8 noiembrie, iar Vasile Lupu nu a putut fi domnitor al Repubicii Moldova din simplul motiv că a domnit cu mai bine de trei secole înainte de apariţia statului Republica Moldova.