Select your Top Menu from wp menus

De la Victoriabank a plecat echipa lui Plahotniuc?

Publicaţia Adevărul scrie cu referire la logos-press.md ca Victoriabank are o nouă componenţă a Consiliului de Administraţie. Noua componenţă a fost aleasă încă la 30 martie 2012 la Adunarea generală a acţionarilor, dar a trecut aprobarea Băncii Naţionale abia recent
Adevărul scrie că din noul consiliu au „dispărut” toţi reprezentanţii din cadrul echipei prim-vicepreşedintelui Parlamentului, anunţă.
Precedentul Consiliu a fost ales în noiembrie 2011 şi a activat doar câteva luni de zile.
Printre membrii acestuia se regaseau persoane cu funcţii înalte din perioada guvernării comuniste , cum ar fi Sergiu Puşcuţa fostul şef al Inspectoratului Fiscal Principal de Stat , Eugen Baleca fostul director al Franzeluţa S.A , fostul şef al Agenţiei agroindustriale Moldova-Vin Iurie Carp.
Din consiliu mai facea parte şi omul de afaceri Vaja Jashi, proprietarul Trans Oil Grup despre care publicaţia Adevarul a scris сă deţine monopolul pe piaţa uleiului din Republca Moldova după ce întreprinderea Floarea Soarelui din Bălţi, cel mai mare producător de ulei din Moldova, a fost preluată de către TransOil Group. Grupul, controlat de milionarul Vaja Jhashi, mai deţine două fabrici mari, şapte elevatoare, zeci de mii de hectare de teren agricol şi terminalul de cereale de la Giurgiuleşti.
Vaja Jashi este membru al Consiliului de Administrare al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri, creată de Vlad Plahotniuc, totodată acesta se număra prtinre acţionarii Universalbank, bancă care a intrat în faliment şi despre care s-a scris ca si ea ar fi fost supusă unor atacuri raider.
De menţionat ca la începutul lunii iulie se relata despre faptul ca 658 de milioane de lei şi circa 80 de milioane de euro, bani ar fi fost retraşi de către prim-vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc, din băncile Moldindconbank şi Victoriabank şi transferaţi pe conturile unor firme offshore., informaţii difuzatze de jurnal.md si fraţii Ţopa.
Pe de altă parte Centrul Anticorupţie a emis un comunicat in care afirmă ca s-a autosesizat, dar a constatat că datele respective „sunt eronate şi nu-şi găsesc reflectarea în niciun document bancar”.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/de-la-victoriabank-a-plecat-echipa-lui-plahotniuc/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19