Select your Top Menu from wp menus

De la tribuna ONU, R.Moldova a CERUT Rusiei să-și RETRAGĂ trupele din Transnistria

Rusia trebuie să-și retragă forța de menținere a păcii din Transnistria, aceasta urmând să fie înlocuită cu o misiune civilă internațională, a declarat joi, de la tribuna Adunării Generale a Națiunilor Unite, ministrul de externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Șefa diplomației moldovene s-a pronunțat pentru reluarea cât mai rapidă a negocierilor cu privire la reglementarea transnistreană în formatul ‘5+2’.

Gherman a subliniat în acest context că prezența forțelor ruse în Transnistria ‘creează obstacole suplimentare’ în avansarea procesului de pace.Ea a calificat drept ‘nejustificate’ restricțiile impuse de Rusia la importurile de produse din Republica Moldova și a spus că în urma acestora au avut de suferit relațiile comerciale ale Chișinăului cu toate țările din CSI (Comunitatea Statelor Independente).Subliniind că Republica Moldova ‘a ales un viitor european’, ministrul moldovean a subliniat că țara sa ‘încearcă să stabilească relații fructuoase cu toți partenerii din Est și Occident’.

Deşi oficial Rusia susţine că respectă integritatea teritorială a Republicii Moldova, din 1992 când trupele ruse au luptat de partea separatiştilor contra ţării noastre şi până în prezent Moscova continuă să susţină regimul secesionist financiar şi militar.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/de-la-tribuna-onu-r-moldova-a-cerut-rusiei-sa-si-retraga-trupele-din-transnistria/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19