Select your Top Menu from wp menus

De la 1 aprilie ne aşteaptă SCUMPIRI la curentul electric

Întreprinderile grupului Fenosa în Moldova solicită majorarea, din 1 aprilie, a tarifelor la serviciile de distribuție și de furnizare a energiei electrice. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a organizat joi, 9 martie, dezbateri publice privind cererile de ajustare a tarifelor, transmite IPN.

Sergiu Codreanu, expert în reglementare al companiei „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie”, a menționat că se cere aprobarea tarifelor în mărime de 1,6 lei pentru kw/h pentru consumatorii racordați la rețele de înaltă tensiune, 1,71 lei – pentru consumatorii racordați la rețele de distribuție medie și 2,26 lei – pentru cei racordați la rețelele de distribuție de tensiune joasă. „Deci, creșterea medie a tarifului solicitat să fie aplicat din 1 aprilie este de circa 12,7%”, a notat Sergiu Codreanu.

Furnizorii au menționat că solicitările cu privire la ajustarea tarifelor au fost depuse la ANRE încă în luna noiembrie a anului trecut. La calcularea tarifelor stau devierile tarifare care s-au acumulat pe parcursul anului precedent, dar și devierile istorice. La fel, furnizorii invocă prețurile majorate de procurare a energiei electrice de la producători și furnizori conform contractelor în vigoare, dar și indicatorii macroeconomici pentru anul 2017.

O decizie finală urmează a fi aprobată în cadrul unei ședințe a membrilor Consiliului de Administrare al ANRE.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/de-la-1-aprilie-ne-asteapta-scumpiri-la-curentul-electric/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19