Categories: PoliticRegiuneȘtiri

De la 0 până la 865 de lei. Cât a costat un vot în alegerile de duminică

În timp ce patru  candidați  nu au cheltuit niciun leu în campania electorală pentru funcţia de primar, cheltuielile altor concurenţi oscilează între 5 lei şi 865 de lei pentru un vot pe care l-au primit în scrutinul de dumunica trecută. Plafonul de jos, de  5 lei,  l-a înregistrat Partidului „Dreptate şi Adevăr” (PDA), iar cel de sus,  de 865 lei  – Partidul “Sor” (PȘ).

În primul tur al alegerilor locale noi din 20 mai, în municipiile Chsinau, Balti şi 5 sate din republică au participat 30 de candidat. În total, aceştia au cheltuit pentru campania electorală peste 9 milioane de lei. Dar, notează portalul Newsmaker, partidele care şi-au înaintat candidaţii au suportat cheltuieli diferite pentru un vot de alegător.

Potrivit sursei, Partidul “Șor” a cheltuit pentru un vot cel mai mult – 865 lei.  Cheltuelile acestei formaţiuni au constituit 2 700  000 lei, iar cei doi candidaţi – Marina Tauber şi Pavel Verejanu au acumulat în total 3146 de voturi.

Următorul după  costurile suportate pentru un vot este Partidul Liberal,  care a cheltuit în alegeri 1 600 000 de lei, iar candidatul acestuia a obţinut 8078 de voturi.

În descreştere, cu un preţ de 88 de lei pentru un vot, urmează Partidul Popular care l-a avut drept candidat pe Maxim  Brăila, care a primit 331 de voturi.

Suma minimă de 5 lei per un vot revine  Partidului DA, care a cheltuit în alegeri 377 900 lei pentru cei doi candidaţi  ai sai, care au obţinut 74 200 de voturi.

Niciun ban  nu au cheltuit 4 candidaţi ai partidelor «Наш дом-Молдова»,  Partidul Ecologic Verde și Русско-Славянская партия,  pentru care au votat de la 374 până la 443 de alegători.

RadioOrhei

Recent Posts

Și fosta primărița din Jora de Mijloc, Marina Tauber ar fi primit cetățenia Rusiei

Agenția de presă INFOTAG scrie că deputata Marina Tauber, ar fi primit cetățenia rusească concomitent…

3 ore ago

Cetățeanul de onoare al Orheiului – Shor, afirmă că a primit cetățenia Rusiei

Ilan Shor, care a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare într-un dosar legat…

6 ore ago

În timp ce invazia israeliană din Rafah agravează catastrofa umanitară, liderii mondiali ezită să acționeze

În ciuda apelurilor repetate adresate Israelului de către șefi de stat, oficiali ONU și ONG-uri…

8 ore ago

Maia Sandu cere PA probe concludente privind legăturile Tatianei Răducanu cu Platon și Șor. Precizările Veronicăi Dragalin

Președinta Maia Sandu cere probe concrete din partea Procuraturii Anticorupție, condusă de Veronica Drăgălin, privind…

17 ore ago

„Din cauza urii voastre, premierul luptă pentru viața sa”. După atacul armat, aliații lui Fico dau vina pe presa liberală și pe progresiști

Aliații lui Robert Fico din parlamentul slovac au criticat presa liberală și progresiștii, sugerând că…

22 de ore ago