Select your Top Menu from wp menus

De duminică, 1 iulie, nu mai e Serviciu Grăniceri, ci Poliţie de Frontieră

Începînd de duminică, 1 iulie, frontiera de stat a Republicii Moldova va fi supravegheată şi controlată de către Poliţia de Frontieră.

Noul serviciu a fost creat prin comasarea Serviciul Grăniceri şi a Biroului migraţie şi azil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Instituirea noului organ face parte din concepţia de reformare a Ministerului Afacerilor Interne, elaborată pentru ajustarea legislaţiei naţionale la cea europeană.

Guvernul Republicii Moldova a aprobat, în acest sens, mai multe regulamente ce ţin de funcţionarea şi structura organizatorică a Departamentului Poliţiei de Frontieră: lista subdiviziunilor din subordine, modul de stabilire şi plată a indemnizaţiei la eliberarea din serviciu, precum şi asigurarea cu echipament a poliţiştilor de frontieră.

Poliţia de Frontieră va exercita atribuţiile şi va implementa politica statului în domeniul managementului integrat al frontierei de stat.

Pe lîngă atribuţiile transmise structurii noi formate sunt incluse competenţe în domeniul combaterii criminalităţii transfrontaliere, urmăririi penale, examinării contravenţiilor, expertizei juridice a actelor de călătorie, activităţii operative de investigaţii.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/de-duminica-1-iulie-nu-mai-e-serviciu-graniceri-ci-politie-de-frontiera/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19