Select your Top Menu from wp menus

De ce nu poate fi privatizată Banca de Economii

Autorităţile nu pot scoate la vânzare singura bancă în care deţin pachetul masjoritar, deoarece consultantul financiar pentru privatizarea Băncii de Economii, compania franceză BNP Paribas Corporate & Investment Banking nu a elaborat recomandările de rigoare.

Singura băncă de stat ar putea fi privatizată în această toamnă, a anunţat Tudor Copaci, directorul Agenției Proprietății Publice.

„Ultimele recomandări ale auditului financiar a fost să reluăm analiza situației pe plan internațional a Băncii de Economii în toamna anului 2012″, a declarat oficialul.

Deja de patru ani la rând se vorbeşte despre posibilitatea scoaterii la vânzare a acestei bănci. Totodată şi FMI insistă asupra privatizării Băncii de Economii.

Pentru a pregăti instituţia de vânzare în anul 2008 a fost selectat un consultant financiar, compania franceză BNP Paribas Corporate & Investment Banking, care urma să elaboreze un set de recomandări pentru privatizarea Băncii.

Potrivit unor surse chiar dacă BNP Paribas Corporate & Investment Banking a câştigat concursul, compania nu a fost plătită şi respectiv nu a elaborat recomandările. Fără acestea instituţia nu poate fi privatizată. Experţii susţin că chiar dacă ar exista recomandările nu se va reuşi vânzarea Băncii de Economii, deoarece doar procesul de anunţare a concursului şi desfăşurarea lui poate dura jumătate de an.
sursa:adevarul.md


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/de-ce-nu-poate-fi-privatizata-banca-de-economii/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19