Select your Top Menu from wp menus

De astăzi, coridor verde de vămuire, pentru agenţi economici credibili

Incepand de asazi, Serviciul Vamal acordă prioritate la trecerea frontierei agenţilor economici de încredere, anunta institutia.  Asta, datorita unui  proiect-pilot  lansat la postul vamal Sculeni-Sculeni, care trebuie sa fluidizeze  traficul de mărfuri peste frontieră.

Simplificările care vor fi acordate agenţilor credibili vizează în special posibilitatea traversării frontierei vamale în regim prioritar şi reducerea numărului de controale fizice şi documentare în raport cu ceilalţi agenţi economici (coridorul verde de vămuire).

Procedurile simplificate de vămuire sunt implementate de Serviciul Vamal din anul 2010, însă pentru a extinde aria de aplicabilitate a facilităţilor vamale, anul curent au fost elaborate noi reguli şi proceduri, care vor permite agenţilor economici de încredere să beneficieze la maximum de facilităţile şi de niveluri reduse de controale vamale.

Condiţiile şi angajamentele care trebuie să-şi asume agenţii economici pentru a beneficia de facilităţile vamale constau în respectarea strictă a legislaţiei vamale, achitarea benevolă şi integrală a taxelor şi impozitelor vamale şi respectarea cerinţelor de securitate a traficului internaţional de mărfuri.

 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/de-astazi-coridor-verde-de-vamuire-pentru-agenti-economici-credibili/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19