Select your Top Menu from wp menus

Datoriile de MILIOANE ale întreprinderilor de STAT din raionul Orhei sunt în CREŞTERE

Întreprinderile de stat din raionul Orhei nu se grăbesc să achite datoriile la Bugetul Asigurărilor Sociale şi acumulează restanţe în plus. Potrivit datelor, făcute publice de Casa Naţională de Asigurări sociale la sfârşitul lunii mai, aceste întreprinderi acumulează datorii de milioane de lei.

În topul celor mai mari  datornicise se situează Întreprinderea de Stat Brăneşti, care este fondată de Departamentul Instituţiilor Penitenciare. Datoria acestei întreprinderi a depăşit 2,95 mln de lei şi este în creştere faţă de luna decembrie a anului 2016, când restanţa faţă de BAS era de peste 2,4 mln de lei.
A crescut şi datoria unui alt mare agent economic din raionul Orhei – ÎS Moldsuinhibrid. Dacă în decembrie trecut agentul economic, proprietarul căruia este statul, avea o datorie de peste un million de lei, în mai 2017 – această cifră depăşeşte 1,39 mln de lei.
În şirul instituţiilor publice din raion, cu datorii la BAS continua să se numere fostul ziar al Consiliului Raional Orhei, “Plaiul Orheian”, datoria căruia a crescut până la peste 119 mii lei.
Lista datornicilor făcută publică de CNAS cuprinde peste 400 de agenţi economici din întreaga republică, care au restanţe de peste 100 mii lei.  În ea se regăsesc mai multe întreprinderi cu capital de stat sau finanţate din bugetul public.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/datoriile-de-milioane-ale-intreprinderilor-de-stat-din-raionul-orhei-sunt-in-crestere/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19