Select your Top Menu from wp menus

Dacă PDM împărtășește cu adevărat valorile europene trebuie să transmită pașnic puterea, opinie

Deputatul blocului ACUM Iurie Reniță spune că, dacă Partidul Democrat împărtășește cu adevărat valorile europene, trebuie să transmită pe cale pașnică puterea către noua coaliție de guvernare. Potrivit lui, valorile și principiile europene înseamnă altceva decât ceea ce în prezent împărtășește PDM, vechea guvernare. Declarațiile au fost făcute în platoul TVR Moldova, transmite IPN.

„Faptul cum au manifestat și cum au torturat niște curcani în fața unei instituții este culmea. Să știți că aceasta vorbește despre modul lor de gândire”, spune parlamentarul. În opinia lui, Curtea Constituțională a emis în weekendul trecut niște „decizii controversate care au fost sincronizate din punct de vedre politic”.

Directorul de programe al Asociației „Promo-LEX”, Pavel Postică, susține că reprezentanții Partidului Democrat nu doresc să recunoască un fapt împlinit – rezultatele alegerilor din 24 februarie. „Noi suntem în situația în care se repetă scenariul alegerilor locale parțiale noi din primăvara anului trecut când un primar ales, pe motive formale inventate și criticate de toată societatea, în baza unor decizii ale instanțelor de judecată, au fost invalidate”, spune Pavel Postică. Potrivit lui, comunitatea juriștilor a propus soluții juridice prin care Curtea Constituțională poate să-și revizuiască propriile decizii și hotărâri.

Primarul satului Capaclia, raionul Cantemir, Alexei Busuioc, spune că în cadrul autorităților locale majoritatea este de acord cu schimbarea care s-a produs în Parlament și Guvern. „Apare întrebarea mare de ce nu vor să plece, doar e clar că ei au pierdut? Și aici oamenii corect au pus întrebarea: „Dacă nu ești implicat în scheme, de ce nu te duci?” Aici înseamnă că apare o altă întrebare – la mijloc sunt scheme foarte grele și ei înțeleg foarte bine că dacă se ruinează tot, pot să ajungă chiar lângă fostul prim-ministru Filat”, declară Alexei Busuioc.

Miercuri, 12 iunie, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut un apel către Uniunea Europeană pentru a identifica, în regim de urgență, acțiuni concrete pentru a pune capăt situației actuale din Republica Moldova, printr-o soluție negociată pe baza valorilor și principiilor UE. Apelul este conținut într-o scrisoare adresată de Klaus Iohannis către Președintele Consiliului European, Donald Tusk, și către Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/daca-pdm-impartaseste-cu-adevarat-valorile-europene-trebuie-sa-transmita-pasnic-puterea-opinie/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19