Select your Top Menu from wp menus

Dacă devine primar de Orhei// Svetlana Căpăţina va stopa majorarea unităților de personal la Primărie. Marin Colun va redeschide de urgenţă grădiniţa nr.10

La cea de-a doua dezbatere electorală, organizată de Radio Orhei în seara zilei de marți, 15 octombrie,  a fost invitat un nou grup din trei candidaţi înregistraţi în cursa pentru şefia Orheiului: Svetlana Căpăţină (PCRM), Marin Colun (PSRM), Roman Boțan (PL). Roman Boțan nu s-a prezentat la dezbaterea electorală, fapt pe care l-a anunțat atunci când a primit invitația.
Alţi doi concurenţi electorali au beneficiat în mod egal de timp de antenă. În cadrul dezbaterii, Svetlana Căpățină și Marin Colun au răspuns la o serie de întrebări adresate de către moderator şi de către contracandidatul  sau.

Întrebare:  În prezent, unităţile de personal din cadrul Primăriei Orhei le depăşesc, numeric, pe cele din alte instituţii bugetare. Dacă deveniţi primar, veţi continua politica majorării statelor de personal la Primărie? Dacă da – în ce scop, pentru ce sectoare de activitate?


Răspunsul Svetlanei Căpăţină: “Nu, nu vom continua majorarea statelor de personal la Primărie. Cunoaştem cu toţii şi cred că toţi alegătorii cunosc ca pentru noi Primăria este o “cutie neagră” şi nici nu ştim tot ce se întâmplă la Primărie. Ştim că majoritatea angajaţilor Primăriei nici nu sunt locuitori ai oraşului Orhei. Majoritatea sunt din Chişinău aduşi la noi. Ca şi mulţi şefi de întreprinderi municipale. Eu socot că noi avem mulţi specialişti la Orhei, nu-i numaidecât de adus din alte localităţi.


Întrebare: În cartierul Nordic al oraşului sunt două grădiniţe – una activează, iar alta – nu.  Pentru un primar, ce e mai important: să repare o grădiniţă care activează și care e cât de cât reparată ori să redeschidă o grădiniţă care nu activează, pentru a mări numărul copiilor care fecventează grădinița ?

Răspunsul lui Marin Colun: În cazul în care grădiniţa care activează nu necesită reparaţie de urgenţă – ceea ce trebuie de văzut după starea ei tehnica şi estetică, cum arată… Dar după cum ştiu, la noi în Orhei este insuficiență de locuri, copiii sunt duşi – nu ştiu cum se descurcă părinţii – şi în alt capăt al oraşului… Eu consider că e necesar de redeschis de urgenţă grădiniţa care nu activează – paremi-se, e vorba despre grădiniţa nr.10… Trebuie de găsit surse în bugetul local şi de rezolvat cât mai curând. Pentru că sectorul Nordic are suficienţi copii. Şi eu în copilărie am frecventat aceasta grădiniţă- era frumoasă şi călduroasă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/daca-devine-primar-de-orhei-svetlana-capatina-va-stopa-majorarea-unitatilor-de-personal-la-primarie-marin-colun-va-redeschide-de-urgenta-gradinita-nr-10/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19