La cea de-a treia dezbatere electorală organizată de Radio Orhei în seara zilei de miercuri, 16 octombrie, a fost invitat un nou grup din trei candidaţi înregistraţi în cursa pentru şefia Orheiului: Gheorghe Cotruță (PPEM), Tatiana Pănuță , Iurie Lupacescu (independent). Iurie Lupacescu nu s-a prezentat la dezbatere si nu a comunicat motivul absentei sale.
Alţi doi concurenţi electorali au beneficiat în mod egal de timp de antenă. În cadrul dezbaterii, Candidații Gheorghe Cotruță și Tatiana Pănuță au raspuns la mai multe întrebări adresate de către moderator şi de către contracandidatul său.
Întrebare: Dacă deveniţi primar, ce măsuri veţi întreprinde pentru aducerea la cunoştinţa publicului şi consultarea proiectelor care se referă la lucrări de reparaţie a drumurilor, a instituţiilor bugetare şi la alte activităţi care implică cheltuirea banilor publici şi utilizarea patrimoniului public?
Răspunsul lui Gheorghe Cotruță: Eu nu vreau să dau azi promisiuni goale, dar pot să aduc un exemplu. În timpul când am fost conducător (de întreprindere, n.r.) am construit în jur de 100 de apartamente. Toate casele care au fost construite, au fost împărţite nu de mine, ca conducător, dar de către colectiv. În aşa mod se fac toate lucrurile: se coordonează, se consultă, se ia în vedere propunerea fiecărui om. Fie o propunere mai bună, fie mai puţin bună, dar în fiecare găseşti un grăunte bun. Pentru că noi vedem azi că e făcut asfaltul numai în câteva locuri. Dar dacă mergi chiar pe strada Nistreană – acolo e o străşnicie mare! De aceea, se va consulta cu consilierii, cu toţi oamenii din oraş …
Întrebare: În timpul mandatului Dvs. de primar, dacă veți fi aleasă, cum vor fi acordate ajutoarele materiale? Vor exista probleme, în situaţia în care, la sfârşitul anului trecut Curtea de Conturi a constatat că fiecare al 5-lea beneficiar de bani din Fondul de Rezervă al Primăriei nu este o persoană nevoiaşă?
Răspunsul Tatianei Pănuță: Vreau să vă spun că, activând în cadrul Centrului Comunitar de Sănătate Mintală din Orhei, m-am ciocnit nu numai o dată cu beneficiarii noştri, şi mai ales cu cei care fac parte din familii social vulnerabile care nu o dată, dar în repetate rânduri s-au adresat la Primărie pentru a li se acorda un ajutor material. Au fost refuzaţi, din diferite motive. Cum ar fi – că trăieşte la mama, că are frigider sau maşină de spălat… Cine nu are azi lucrurile astea? Cu toate că au pensii mizere – 260 de lei, la care li se mai aloca câţiva lei şi ajung în jur de 300 de lei! Ieri – caz concret: mama alcoolică, a fugărit de acasă fiica cu doi copii în braţe, iar asistenta socială – “Nu îţi acordăm absolut nimic!”. … Soluţia mea este analiza fiecărui caz aparte
Direcția Situații Excepționale mun. Orhei a IGSU continuă să desfășoare măsuri de prevenire a…
Câțiva candidați supleanți pe lista Partidului ”RENAȘTERE” sunt imposibil de identificat pe teritoriul comunei Pelivan…
Biroul Național de Statistică informează că, prețurile medii de consum în octombrie 2024 s-au majorat…
Comisia Europeană împotriva Rasismului și Intoleranței (ECRI) felicită autoritățile moldovene pentru eforturile lor de a…
Până în prezent înotătorul Ion Lazarenco Tiron nu a primit nici un răspuns la plângerile…