Select your Top Menu from wp menus

Cutremur puternic resimţit la Orhei

Un cutremur calificat drept moderat a fost resimţit în această noapte la Orhei. Unda de şoc a clătinat casele de locuit fiind una destul de puternică în comparaţie cu cutremurele din anii precedenţi.
Potrivit Institutului Geologie și Seismologie al AȘM, la Chișinău cutremurul s-a resimțit cu o intensitate  5.0-5.5 grade pe scara Richter, iar în sudul  circa 6,0 grade.
Şeful Centrului de Seismologie Experimentală al Institutului de Geologie şi Seismologie din Chişinău, Ion Ilieş, a declarat pentru IPN că seismul s-a produs la adâncimea de 82 de kilometri, iar la Chișinău a fost resimțit cu intensitatea de 6 grade la o scară din 12.
Seismul a fost resimţit în jur de 15 secunde. Replici nu sunt aşteptate şi nici situaţii excepţionale nu au fost raportate.
Ultimul seism comparabil ca intensitate a avut loc în noiembrie 2014, când s-au înregistrat 5,7 grade pe scara Richter.
Potrivit site-urilor internaţionale epicentrul cutremurului a fost în Vrancea România, fiind produs la ora 02.11.19. Cutremurul, de natura tectonica, a fost unul de tipsubcrustal (intermediar), focarul acestuia fiind localizat la o adancime de 96 km. Exista posibilitatea de replici, dar de magnitudine mica, in urmatoarele 72 de ore.
Cutermurul a fost caracterizat cu magnitudinea de moment Mw 5,8-6 pe scara Mercalli drept unul moderat.

Vezi şi SFATURI în caz de cutremur 


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/cutremur-puternic-resimtit-la-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19