Select your Top Menu from wp menus

Curtea Supremă de Justiție a amânat pentru toamnă examinarea recursului în care Genesis International SRL cere 14 milioane de lei de la ÎM SCL Orhei

Admisibilitatea recursului declarat de Întreprinderea Municipală Servicii Comunal-Locative Orhei contra SRL Genesis Internațional, prin care ultima cere primei 14 milioane de lei, va fi examinată pe 11 septembre. Potrviti informației disponibile pe siteul CSJ, ședința de examinare trebuia să aibă loc ieri, 24 aprilie, dar a fost amânată.
Judecătooria Orhei și Curtea de Apel Chișinău a obligat întreprinderea fondată de Consiliul Municipal Orhei și care gestionează bunuri publice la plata către Genesis International SRL a sumei de cca 9,7 milioane lei pentru  obligațiile asumate prin contractul vînzare-cumpărare nr. 03/04-18 din 03 aprilie 2018 și acordurile adiționale, contractul de prestare a serviciilor nr. 01/04-19 din 01 aprilie 2019 și acordurile adiționale.

Totodată, ÎM Servicii Comunal-Locative Orhei a fost obligată să achite o dobândă de întârziere de peste 4 milioane lei, 50 mii lei drept taxă de stat și alte 25 mii lei pentru achitarea serviciilor juridice.

Toamna trecută SCL Orhei a refuzat să publice contractele menționate mai sus, lucru cerut într-o cerere de acces la informații.
Numele companiei Genesis International SRL a apărut în spațiul public orheian după ce primar al orașului a devenit Ilan Șor.

În  iulie 2015, consilierii orășenești au aprobat o decizie prin care întreprinderea se angaja să repare cu titlu gratuit mai multe străzi din Orhei.
Ulterior, compania fondatoare a Genesis International SRL, Aspect-M SRL, a obținut dreptul de a construi în cartierul Lupoaica al Orheiului o fabrică de asfalt, iar de atunci Genesis International a câștigat contracte de reparație a drumurilor de zeci de milioane  lei în municipiul și raionul Orhei.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/curtea-suprema-de-justitie-a-amanat-pentru-toamna-examinarea-recursului-in-care-srl-genesis-international-cere-14-milioane-de-lei-de-la-im-scl-orhei/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19