Select your Top Menu from wp menus

Curtea de Conturi vine la CR Orhei. Află ce solicitări are partea auditată

Curtea de Conturi va efectua un audit privind utilizarea banilor publici de către Consiliul Raional (CR) Orhei. Partea auditată solicita auditorului că perioada supusă verificării să fie extinsă, iar controlul să fie riguros.
O astfel de solicitare conţine decizia pe care CR Orhei a aprobat-o în şedinţă extraordinară de ieri, pe chestiunea care a fost introdusă suplimentar pe ordinea de zi.
Preşedintele democrat Tudor Golub a informat că auditul asupra perioadei anilor 2011-2014 trebuia să fie efectuat de Curtea de Conturi în decursul lunii iunie curent, dar din cauza campaniei electorale a fost amânat.
Vicepreşedintele liberal Roman Botan şi-a expus solicitarea ca auditorul să atragă o atenţie specială cheltuirii mijloacelor financiare pentru reparaţii capitale şi curente, iar Tudor Golub a propus să se solicite că perioada auditului să fie extinsă până la jumătatea anului curent. Asta, deoarece recepţionarea unor lucrări are loc şi în prezent.
Cu o propunere a venit şi consilierul comunist, Oleg Vasilcan. Acesta a lăudat Pimaria oraşului pentru faptul că îi suspendează din funcţii pe şefii întreprinderilor pe perioada auditurilor pe care le desfăşoară şi a propus ca această practică să fie preluată de CR Orhei.
Doi consilieri liberal-democrati, Sergiu Muravschi şi Ala Ştirbate, au apreciat însă că practica Primăriei Orhei nu este legală şi au spus că persoanele suspendate ar avea câştig de cauză, dacă s-ar adresa în instanţă.


Warning: file_get_contents(https://graph.facebook.com/comments/?ids=https://radioorhei.info/curtea-de-conturi-vine-la-cr-orhei-afla-ce-solicitari-are-partea-auditata/): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 400 Bad Request in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 17

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/radio/data/www/radioorhei.info/wp-content/plugins/facebook-like-and-comment/comments.php on line 19